Historie

Historie Corny Bakers

In 1972 startte een bakker in Amsterdam de productie van corn producten voor Amerikaanse soldaten in Duitsland. Na een stormachtige periode is het bedrijf overgenomen en is de naam Corny Bakers in het leven geroepen.

In de historie startte Corny Bakers kort hierna een samenwerking met Old El Paso, om de kennis van Mexicaanse en Latijns Amerikaanse producten te delen. Vanuit deze samenwerking werd de eerste Europese locatie van Old El Paso geopend in Weesp.

Op September 1995 heeft de heer René Kamerbeek Corny Bakers overgenomen. Al snel maakte het bedrijf een historische groei door waarin van de oorspronkelijke 40-tal producten een compleet assortiment met ruim 400 producten werd neergezet. In het jaar 2000 zijn de wegen van Corny Bakers en Old El Paso gaan scheiden. Kort na deze periode is door Corny Bakers, Sunshine Foods in Amersfoort overgenomen. Door deze overname werd niet meer alleen de restaurateur maar nu ook de groothandels beleverd, dit was een zeer welkome aanvulling.

In 2005 is er begonnen met het produceren van verschillende producten onder eigen label, waaronder tortilla chips, taco shells, overige corn producten en kant- en klare producten. In 2012 is het goedlopende productiebedrijf verkocht en de volledige focus neergelegd op de core business, de import/export en inkoop/verkoop.

2016 was het moment om een fusie te laten plaatsvinden tussen Corny Bakers (eigenaar Dhr. René Kamerbeek) en L.K Logistics, Warehousing en Trading (eigenaar Dhr. Lars Kamerbeek) welke heeft gezorgd voor een nieuwe entiteit genaamd Corny Bakers First Mexican- & Latin American Foods B.V. onder de leiding van de twee directieleden. In Weesp te bloemendalerweg 45, werd het huidige bedrijfspand van L.K. Logistics volledig in gebruik genomen door Corny Bakers First Mexican- & Latin American Foods B.V.. Tijdens deze ontwikkelingen zijn de landen buiten Europa om te exporteren en de locaties binnen Europa uitzonderlijk uitgebreid.

In November 2022 heeft de heer Lars Kamerbeek, de overige aandelen van Corny Bakers First Mexican- & Latin American Foods B.V. overgenomen, na hier werkzaam te zijn geweest vanaf een leeftijd van 16, zijn de in en outs van het bedrijf volledig aan zijn kennis toevertrouwd. Met een huidige bezetting van ruim 15 personeelsleden waarin we een ISO 22000 gecertificeerd bedrijf zijn wordt de groei en de toekomstplannen van Corny Bakers First Mexican- & Latin American Foods B.V. met de dag groter.

Corny Bakers, voor al uw Mexicaanse en Latijns Amerikaanse producten.

    Cart